General

CONCERT A VIC. XV CATALUNYA CORAL 2012

El diumenge 21 d’octubre de 2012, a les 6 de la tarda, l’Auditori de l’Orfeó de Vic acollirà el primer concert del Cicle Catalunya Coral 2012, organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). El concert comptarà amb la participació del cor amfitrió, l’Orfeó Vigatà (dirigit per Benet Camps), el Cor Madrigalistes de Catalunya (dirigit per Àngel Villagrasa) i la Coral Belles Arts de Sabadell (dirigida per Jordi Lluch).

El cicle, que arriba enguany a la XV edició, està especialment dedicat al compositor Manuel Oltra, ja que el 2012 celebra el seu 90è aniversari. Per aquest motiu, els cants comuns que interpretaran les tres corals seran peces d’aquest autor. El programa de l’Orfeó Vigatà també està format íntegrament per composicions d’Oltra.

El cicle Catalunya Coral es compon d’11 concerts a diversos municipis i compta amb la participació de 33 corals d’arreu del país. Els objectius del cicle són promoure el cant coral i les activitats de les agrupacions corals i la coneixença entre corals i directors de diferents demarcacions.

Es tracta d’una de les activitats més destacades de la Federació Catalana d’Entitats Corals i és el cicle estable de cant coral amb més concerts al Principat. En les catorze edicions anteriors s’han fet concerts a 97 poblacions diferents i hi han participat més de 230 corals diferents, algunes en diverses edicions. Els concerts del cicle s’han programat entre el 20 d’octubre i el 2 de desembre de 2012. Recorrerà diversos municipis com el Perelló, Riells del Fai, Calonge, Vila-seca, Calella, Viladomiu Nou, Sant Quintí de Mediona, Gavà, la Granja d’Escarp i Badalona, entre d’altres.

La programació completa del Catalunya Coral 2012 es pot consultar aquí.

La presidenta de la FCEC, Montserrat Cadevall, explicà què és el Catalunya Coral al programa Notes de clàssica de Catalunya Música del 18 d’octubre del 2012. Es pot escoltar aquí, a partir del minut 46:10. L’emissió es va cloure amb un enregistrament la Coral Belles Arts interpretant Sota les alzines, de Pere Puig, dirigida per Emili Fortea (al minut 54:55).

Fotos: M. Engràcia Vinyes