General

CANÇONS PER A COR I GUITARRA, DE MANUEL OLTRA

M. Oltra1
Manuel Oltra i Ferrer

Manuel Oltra és un dels compositors catalans vius més rellevants. Nascut a València el 8 de febrer de 1922, ha viscut gairebé tota la vida a la capital del Principat de Catalunya, on ha exercit de professor al Conservatori de Barcelona.

Oltra ha escrit una gran varietat de música, que abraça la pràctica totalitat dels gèneres: harmonització de melodies populars, música de cambra, simfònica, per a cobla i cançons amb lletres de Pere Quart, Federico García Lorca, Rafael Alberti i altres. Ha destacat especialment en els camps de la música coral i de concert per a cobla i també és autor d’una trentena de sardanes.

Per a cor i guitarra ha harmonitzat les peces següents: La perrita chita, Cançó de bressol, Muntanyes regalades, Lorenzo y Catalina, A la nanita, El pobre alegre, Margarideta, Canción de baile, Tararan, La filla del marxant i Dime, niño.

La Coral Belles Arts de Sabadell interpretarà tres d’aquestes cançons en els propers concerts que durà a terme: el diumenge 19 de maig, a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobretat, i el dijous 23 de maig, a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. L’acompanyament de guitarra serà a càrrec de Carles Fernández, professor del Conservatori Professional de Sabadell i de la Fundació La Guineu, de Barcelona. Dirigirà els concerts el director de la CBAS, Jordi Lluch i Arenas.