General

‘LA SANTA ESPINA’

Membres de la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS) han col·laborat cantant en dos projectes diferents.

D’una banda, en la pel·lícula La santa espina, estrenada al Teatre La Faràndula el 13 de setembre del 2013, que adapta el text original d’Àngel Guimerà presentat l’any 1907 en versió teatral, explicat en forma de rondalla i sota el punt de vista d’un nen. Un film del director Hèctor Romance, que ha comptat amb els actors Marc Lorenzo, Cristina López, Mònica Portillo i Francesc Rocamora per donar vida als personatges vistos a través dels ulls del jove pastor Gueridó. La producció ha anat a càrrec de l’Agrupació Ofemsò, que agrupa diferents entitats sabadellenques implicades amb la cultura catalana: l’Orfeó de Sabadell, la Joventut de la Faràndula, l’Esbart Sabadell Dansaire i el grup sardanista Mirant al Cel.

Frederic Oller s’ha encarregat de la producció musical. Hi toquen el mateix Oller (piano, guitarra i llaüt), Ferran Sáez (percussió), Pere Benítez (tenora i clarinet) i Tomàs Alcaide (violí). Els cantaires hi interpreten un parell de peces.

D’altra banda, membres de la CBAS han col·laborat en l’enregistrament d’un CD sobre la vida de Jaume I. En el moment que es presenti la coral se’n farà ressò.