General

UNES IMATGES DE MONTSERRAT BUSQUÉ

Rocafort de VallbonaAquí sota es publiquen unes imatges de Montserrat Busqué i Barceló. Pertanyen a la presentació del seu llibre Rocafort de Vallbona. Cançons, jocs i costums, acte que va anar a càrrec de l’escriptor Josep Vallverdú, l’1 de maig de 1993, a Rocafort de Vallbona, comarca de l’Urgell.

El llibre –amb pròleg de Lluís Foix– aplega les cançons, els jocs, les poesies, els costums i les confraries –moltes de les quals, inèdites– que Busqué va anar recollint al llarg de vint anys d’estreta població amb Rocafort.

Es tracta d’una publicació etnològico-musical de Montserrat Busqué, professora titular de música a l’Escola de Formació del Professorat (UAB) i autora de Virolet Sant Pere (1977) i Virolet Sant Pau (1981), entre altres.

El dia de la presentació, i després dels parlaments de Vallverdú i Busqué, diferents formacions de gent de Rocafort van interpretar algunes de les tonades que recull el volum. Finalment, l’acte es va acabar amb un piscolabis fora de l’església.

Entre 1967 i 1969, Montserrat Busqué va dirigir –en una casa particular– el grup de persones que acabarien formant la Coral Belles Arts de Sabadell. Quan l’any 1969 aquell grup va començar a assajar a l’Acadèmia de Belles Arts sota la direcció de Pere Puig i Ballonga, Busqué també va formar part dels primers cantaires de la formació, la qual no es va presentar públicament fins a l’11 de juliol de 1971.