Director

Jordi Lluch Arenas

Ha realitzat estudis de piano amb Joan Rubinat i Miquel Farré; estudis superiors en composició i instrumentació al Conservatori Professional de Badalona amb Benet Casablancas i Josep Soler, i els de direcció d’orquestra amb Albert Argudo al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. També ha estudiat cant amb Ricard Bordas i Salvador Parron. Com a cantant ha participat en diferents formacions vocals: Coral Càrmina, Cor Madrigal, Capella de Santa Maria del Mar i per a l’espectacle de l’Auditori de Barcelona Wimoweh (els camins de la veu). Ha participat també com a cantant en el curs internacional Baroque Voices amb Gianluca Capuano i Roberto Gini a Carpentras i a Normandia (França). La seva pràctica pedagògica s’emmarca en la direcció de centres i en la pràctica docent en diferents escoles de música de Nivell elemental i Mitjà. És fundador i director de l’Escola Municipal de Música l’Oriola, de Sant Vicenç de Montalt. Ha exercit també de professor de Pedagogia de la Música a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). En el camp de la direcció coral ha estudiat amb Mireia Barrera i Pierre Cao i ha participat en diferents cursos amb mestres com Manuel Cabero, John Poole, Carl Hogset, Johan Dujck, Martin Schmidt, Nestor Andrenacci, Josep Vila…

És professor de direcció coral en els cursos que organitza la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals) a la demarcació del Barcelonès i ha fet classes de formació de professorat en tècniques de direcció de grups musicals (Escola Municipal de Música de Mataró). Ha dirigit diferents formacions vocals al Maresme, al Vallès (Dríade grup vocal de Terrassa), al Gironès (Cor Infantil Geriona) i al Barcelonès (Cor Aurica de Badalona). Darrerament ha col·laborat en la gravació del disc de la cantata Arion i el Dofí, en el 10è aniversari de Cantània, organitzat pel servei educatiu de l’Auditori de Barcelona, i ha dirigit l’estrena de la cantata coral Arcàdia per a grup de vent, orgue i percussió, amb música de Jordi Domènech i lletra de Miquel Desclot. També és director musical de la Missa de Glòria de Mn. Blanch de la ciutat de Mataró, que se celebra a la Festa de les Santes.

Ha estat convidat a dirigir puntualment algunes formacions corals com Nàiades Cor de Noies de Manlleu i Cor Euridice de les Borges Blanques. Actualment dirigeix el cor de noies Adàmaris de l’Escola de Música d’Arenys de Mar, la Coral Regina de Manlleu i el Cor Ciutat de Mataró, del qual és fundador, a més de dirigir la Coral Belles Arts de Sabadell. És, també, llicenciat en Filologia Catalana.

També han dirigit la Coral Belles Arts de Sabadell:

[Montserrat Busqué i Barceló (1967-1969)].

Impulsora i directora de la colla de cantaires que fundà la Coral Belles Arts de Sabadell. Reconeguda pedagoga musical vinculada amb la Universitat Autònoma de Barcelona, va morir a l’agost de 2008.

Pere Puig i Ballonga (1969-1975).

Primer director oficial de la Coral Belles Arts, ha dedicat la seva trajectòria musical a la Coral Al·leluia de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell.

Joan Rodà i Brunet (1975-1979 i 1980-1981).

És el director que va agafar el relleu de la coral després d’en Pere Puig. Més endavant, va substituir Lluís Vila mentre feia el servei militar.

Lluís Vila i Casañas (1979-1985).

Actual director de la Coral Sant Jordi, entre altres cors. Professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha dirigit el Coro Príncipe de Asturias d’Oviedo i unes quantes formacions corals i orquestrals austríaques.

Josep Pons i Viladomat (1985-1987).

Director titular i artístic de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya i principal director associat del Gran Teatre del Liceu. Va ser director de l’orquestra Ciudad de Granada i fundador de l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure.

Josep Vila i Casañas (1987-1990).

Director fundador del Cor Lieder Càmera de Sabadell. Actualment és mestre titular de l’Orfeó Català i del Cor de l’Orquestra de la Radiotelevisió Espanyola. Imparteix classes de direcció coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Destaca també com a compositor, amb una important obra per a veus iguals i per a cor mixt.

Fernando Marina i Miguel (1990-1992).

Director que col·labora sobretot amb diferents formacions simfòniques d’Espanya i dels Països Catalans, especialment amb la de les Illes Balears. En el terreny coral, té una vinculació especial amb la Coral Càrmina, de la qual va ser director titular.

Francesc Cortés i Mir (1993-1996).

Musicòleg que imparteix classes d’història de la música a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Col·labora amb l’0rquestra Simfònica del Vallès.

Rosa Maria Ribera i Mitjavila (1996-1998).

Directora fundadora del Cor Estudi XX de Terrassa. Treballa al Conservatori de Terrassa i col·labora amb el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC). Ha estat directora del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

Jaume Sala i Llobet (1998-2003).

Pedagog reconegut com a impulsor de cors infantils. Dirigeix la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallès. És professor de música a l’IES de Matadepera i coordinador dels cursos de direcció de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Pablo Heras-Casado (2003-2005).

Dirigeix, com a convidat, orquestres de primer nivell internacional, alhora que col·labora assíduament amb l’Òpera de París.

Emili Fortea i Rius (2005-2007).

Amb el títol de grau superior de direcció de cor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), dirigeix diferents cors i és director assistent de l’Orfeó Català.

Esteve Costa i Ventura (2007-2012).

Des del 2003 és membre del cor Lieder Càmera de Sabadell. Ha treballat a escoles de música i ha dirigit cors de diverses poblacions del Vallès Occidental i actualment és el director artístic de l’Escolania-Coral de Sant Agustí de Sabadell.