General, Uncategorized

Brossa, música coral i màgia

El divendres 24 de gener de 2020, a les 9 del vespre, al Teatre Principal de Sabadell, la Coral Belles Arts presentarà un concert multidisciplinari inspirat en el món del poeta, dramaturg i artista visual Joan Brossa, en el qual hi haurà sonets, música coral i també màgia. Serà el primer concert de la temporada de música de cambra que organitza Joventuts Musicals de Sabadell amb el suport de l’Ajuntament.

El concert compta amb la direcció musical de Jordi Lluch i la direcció escènica de Joan Roura, i serà un viatge per la música del segle XX i el segle XXI, on també hi haurà espai per a la poesia visual i les arts parateatrals. El repertori inclou versions musicades de poemes de Pere Quart o Rilke, i peces d’Ernst Toch, Arvo Pärt o Roh Ogura, entre altres. Hi intervenen també Noemí Morral (artista i rapsoda), Joan Bartolomé (mag) i Eduard Pla (piano.

Les entrades ja es poden comprar en línia aquí o bé a la taquilla del Teatre Principal (divendres i dissabtes d’11 a 13 h i de dimecres a dissabte de 18 a 20 h.

L’obra de Joan Brossa força a la reflexió, perquè posa l’èmfasi en allò que hi ha darrere del que és més evident. El contrapunt de l’obra brossiana rau en la diversitat, entre l’anar i venir, entre un mar de formes de temes i disciplines diferents. Natures, paisatges urbans, poemes visuals i màgia. A partir de música i músics coetanis a Brossa, la CBAS ha recreat un espai sonor a l’espai visual que va ensenyar Brossa, el qual reclama el diàleg amb l’espectador. És música del segle XX i XXI amb un fil conductor: Joan Brossa.

Membres de la Coral Belles Arts davant l’escultura “A de barca” de Joan Brossa, al parc de Catalunya de Sabadell
General

«Els pastorets» de Cristòfor Taltabull

La Coral Belles Arts de Sabadell, el Cor Ciutat de Mataró i la Coral Regina de Manlleu presenten dos concerts amb Els pastorets de Cristòfor Taltabull. Acompanyats per l’Orquestra Terrassa 48 i el tenor Josep Fadó, amb Xevi Codony de narrador, Josep Rodri a la direcció escènica i amb Jordi Lluch de director.

Serà el 21 de desembre, a les 19.30 h, al Teatre Monumental de Mataró. I el 22 de desembre, a les 18 h, a l’Auditori Municipal de Terrassa.

Es tracta d’una recuperació històrica de la música que Taltabull va compondre per encàrrec del Foment Mataroní, durant la postguerra.  Registrada a la Societat d’Autors com a Misterio de la redención, aquesta obra es va estrenar l’any 1942 i es va tornar a instrumentar el 1945. Es tracta d’un pròleg, tres actes i apoteosi, escrits per a solistes, cor i orquestra, que inclou la “Dansa dels espectres,” un passatge musical brillantíssim, a parer de Nicolau Guanyabens.

La tasca de recuperació ha consistit a recopilar-ne la partitura original i transcriure-la per poder tocar-la novament.

Més informació