General

A LA MARATÓ, AMB MONTSERRAT CABALLÉ

Cinc cantaires de la Coral Belles Arts de Sabadell han format part del cor que ha acompanyat Montserrat Caballé i Montserrat Martí a la Marató de TV3, el 19 de desembre del 2010. Els altres cantaires formen part del Cor Iubilo, també de Sabadell.

Caballé i la seva filla han interpretat la cançó que han enregistrat per a El disc de la Marató d’enguany. Es tracta de “Seràs en el meu cor”, una peça de Phil Collins que va obtenir l’Oscar a la millor banda sonora del 1999 per la partitura de pel·lícula de dibuixos animats Tarzan. Aquesta versió catalana de You’ll be in my heart és obra de Roger Peña (traducció) i del sabadellenc Jordi Cubino (direcció i realització, a més de signar-ne els arranjaments i la programació juntament amb Julio Rincón).

Podeu veure l’actuació aquí.

General

ACADÈMIA DE BELLES ARTS, MEDALLA DE LA CIUTAT

L’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell va rebre la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cultural el dijous 16 de desembre, al Teatre Principal de la ciutat. Enhorabona!

El local de l’Acadèmia, al passeig de Manresa, 20, va ser el primer que va acollir la Coral de Belles Arts, l’any 1969. Els cantaires assajaven primer a l’auditori mateix i més endavant en una sala. El dia que van fer el primer concert, l’11 de juliol de 1971, van decidir que s’anomenarien Coral Belles Arts, prenent el nom de l’entitat que els acollia.

L’any 1973 va passar a formar part de Joventuts Musicals, amb el nom de Coral Belles Arts de Joventuts Musicals de Sabadell, i el local d’assaig va esdevenir el de l’Obra Social de la Caixa de Sabadell, al carrer d’en Font, 1, on Joventuts tenia un espai cedit. El 1992 es van aprovar els estatuts de la Coral Belles Arts de Sabadell, ara ja desvinculada de qualsevol altra entitat.

General

EL CENTRE ANTAVIANA HOMENATJA MONTSERRAT BUSQUÉ

Per celebrar el seu 18è aniversari, el Centre de Rehabilitació Comunitària Antaviana de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell va dedicar l’obra de teatre anual a Pere Calders i a Montserrat Busqué i Barceló. L’obra, titulada Universos d’Antaviana, es va representar a la Sala Miguel Hernández de la capital vallesana el 16 de desembre del 2010 i hi van assistir familiars dels dos homenatjats i més de 400 persones. Josep Barceló i Anna Fité s’encarregaren de la direcció escènica dels Universos i Ferran Miquel, de la direcció musical.

Calders va rebre l’homenatge per haver donat el nom al centre i Montserrat Busqué per la col·laboració abnegada i desinteressada amb el Centre Antaviana durant setze anys. Aquesta és una llavor més de les que va plantar Busqué en vida i de les quals es feia referència en aquest article publicat pel Diari de Sabadell i per l’Avui Sabadell.

General

BATUTA D’HONOR PER A JOSEP VILA I CASAÑAS

El director Josep Vila i Casañas va rebre la Batuta d’Honor de Joventuts Musicals de Sabadell el passat 19 de desembre. El guardó, que arriba a la tercera edició,  premia l’entrega i la tasca de membres o organitzacions relacionats amb l’entitat. Vila ha estat vinculat a Joventuts des del 1983 i ha format part de la Junta.

A més, a Sabadell Josep Vila ha dirigit la Coral Scherzo, el Grup de Flautes i Percussió de Joventuts Musicals de Sabadell (setembre – desembre del 1983) i la Coral Belles Arts de Sabadell (1987-1990), de la qual havia estat també cantaire. L’any 1990 va fundar a la ciutat el cor Lieder Càmera, del qual ha estat director titular fins al 2006.

General

‘CARA A CARA’ A LLUÍS VILA

El director Lluís Vila és entrevistat en un “Cara a cara” del Diari de Sabadell, amb motiu d’un concert amb la Coral Sant Jordi. Podeu llegir l’entrevista aquí.

Lluís Vila i Casañas (Sabadell, 1959) va dirigir la Coral Belles Arts de Sabadell entre els anys 1979 i 1985, amb un parèntesi per fer el servei militar en què el va substituir Joan Rodà i Brunet, a cavall del 1980-1981. Podeu llegir el seu currículum aquí o podeu clicar el seu lloc web.

General

CONCERT PARTICIPATIU AMB “LA CAIXA”, A GIRONA

La Coral Belles Arts de Sabadell actua com a cor convidat en un concert participatiu a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona, el dimecres 15 de desembre del 2010, a les 9 del vespre.

Cantarà la Missa de la coronació de Mozart, juntament amb cantaires de 7 corals gironines, amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, dirigits pel venecià Andrea Marcon.

L’Obra Social “la Caixa” és l’organitzadora d’aquest concert, com també dels altres concerts participatius que tenen lloc en l’àmbit nacional i en diferents ciutats de l’Estat.