General

CONCERT DE NADAL A GRANOLLERS

La propera actuació de la Coral Belles Arts tindrà lloc el dissabte 11 de desembre, a 2/4 de 10 del vespre, a l’església de Sant Esteve de Granollers. El concert, titulat Camí de Betlem: el misteri nadalenc, forma part del cicle “La música del cel. La música dels vitralls”, organitzat per la Fundació Pro Música Sacra Granollers.

Com es pot veure en el programa, aquest concert, dirigit per Esteve Costa i amb Vicenç Prunés a l’orgue, començarà amb cinc O magnum mysterium de diverses èpoques i procedències, dels compositors següents: César Alejandro Carrillo (Veneçuela, 1957), Tomás Luis de Victoria (Castella, 1548-1611), Josep Mateu (Catalunya, 1976), Morten Lauridsen (EUA, 1943) i  Giovanni Gabrieli (Venècia, 1553-1612). Seguidament es podran sentir unes quantes peces de música nadalenca anglesa (de Warlock, Rutter i Willcocks). Clourà la vetllada Llum de nadal, un conjunt de nadales populars catalanes per a cor a cappella harmonitzades per Josep Baucells (“Llum de Nadal”, “El desembre congelat”, “La Mare de Déu”, “Les bèsties al naixement”, “Els tres reis”, “Baixeu pastors” i “Llum de Nadal”).

Aquest programa, ampliat, es podrà sentir també el dissabte 15 de gener, a l’auditori d’Unnim, a Sabadell, organitzat per Joventuts Musicals, en el tret de sortida del 40è aniversari del primer concert de la Coral Belles Arts de Sabadell.

General

MANUEL CABERO: CLASSE MAGISTRAL

El passat 18 d’octubre Manuel Cabero va impartir una classe magistral a la Coral Belles Arts. Els cantaires vam gaudir dels primers consells del que es considera el patriarca de l’actual moviment coral català. Una de les coses que ens va sorprendre més va ser l’energia del mestre, que quan es posa a dirigir s’oblida dels anys que té a l’esquena i els cantants només percebem la seva enorme experiència.

El mestre va dirigir El tarongeret, una peça amb harmonització i glosa del sabadellenc Josep Lluís Guzmán Antich, tonada recuperada per Mercè Cavall sobre un text de Jovep Ventura, del Pinell de Solsonès, après per transmissió oral. L’obra compta amb acompanyament pianístic (Pau Casan) i amb un violí solista (Francesc Guzmán).

Si tot va bé, Manuel Cabero tornarà a assajar amb la Coral Belles Arts a Ca l’Estruch al novembre.