General

LA CORAL BELLES ARTS INAUGURA EL NOU AUDITORI DE CAIXA SABADELL

Concert_CBA_2_Caixa_(28.10.09)_Juanma
Foto: Juanma Peláez

El dia 28 d’octubre, a les 7 de la tarda, la Coral Belles Arts de Sabadell ha actuat en l’acte institucional d’inauguració del nou edifici i de l’auditori de l’Obra Social Caixa Sabadell. Ha presidit la sessió el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Juan Manuel Tresserras, acompanyat del president de Caixa Sabadell, Salvador Soley, i l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

La Coral Belles Arts i el públic assistent han pogut certificar que l’acústica d’aquest nou auditori de la ciutat és excel·lent. Per a l’ocasió, la Belles Arts, dirigida per Esteve Costa, ha interpretat sis peces del repertori que treballa en aquests moments. Han començat amb Tjuv och tjuv (Lladre i lladre), una cançó tradicional sueca, i amb Cantem al xiquet¸ que és tradicional del País Valencià. A continuació han cantat tres peces del sabadellenc Josep Lluís Guzmán: en primer lloc, L’àngel de la son i, a continuació, El bon caçador i la pastora i El ball de Sant Ferriol, dues calçons tradicionals catalanes harmonitzades pel mateix Guzmán. I, per acabar, la Coral Belles Arts ha interpretat el Cant de la senyera, amb música de Lluís Millet i Pagès sobre un poema de Joan Maragall, un himne per a cor mixt, estrenat a Montserrat el 1896 i que la Dictadura franquista va prohibir que es cantés entre els anys 1939 i 1960, però que avui, afortunadament, podem tornar a sentir.

General

SELECCIONATS A UN CONCURS A COCENTAINA, AL PAÍS VALENCIÀ

Els membres de la Coral Belles Arts de Sabadell estem ultimant els preparatius per a la gran cita d’aquesta tardor: ens han escollit per participar al XXIX Certamen Coral de la Fira de Tots Sants de Cocentaina, a la comarca del Comtat del País Valencià, el proper dissabte 7 de novembre. Tres cors provinents de diferents punts de l’Estat espanyol mostrarem el nostre talent davant de l’audiència contestana i d’un jurat de prestigi. Els altres participants al certamen són el cor Eskifaia Abesbatza d’Hondarribia i el Matritum Cantat de Madrid.

El nostre director, Esteve Costa, ha triat un exigent programa que combina una obra del Barroc anglès, una de Mendelssohn, tres cançons nòrdiques, a més d’El bon caçador i la pastora i la nadala valenciana Cantem al xiquet. La peça obligada del concurs, Melodia del vent —d’Ignacio Yepes sobre un bonic poema de Vicent Valls— està dedicada a Gustau Pascual Falcó, l’autor del conegut pasdoble Paquito el chocolatero, que aquest any en fa cent que va néixer a Cocentaina.

Però més enllà del fet competitiu, sortim cap al País Valencià amb ganes de fer bona música ben lluny l’entorn de Sabadell i del Vallès, a banda de passar un bon cap de setmana tots plegats i de fer nous contactes amb d’altres corals. Bona sort a tothom!