Director

Jordi Lluch Arenas

Ha cursat estudis de piano, amb Joan Rubinat i Miquel Farré, i estudis superiors en composició, instrumentació i direcció d’orquestra. En el camp de la docència, ha exercit en escoles de música i a centres superiors com l’ESMUC. És coordinador i professor de direcció coral en els cursos anuals que organitza la FCEC a la demarcació del Barcelonès i en els cursos d’estiu organitzats conjuntament amb el SCIC. Darrerament ha format part del jurat per al II Concurs Internacional de Composició per a Cor i Orquestra El Cor Canta, del qual també és un dels directors musicals del projecte. Ha estat, també, convidat a dirigir diverses produccions participatives en diferents indrets del territori (l’Empordà, Osona, el Maresme).

Ha gravat el disc Les set paraules de Crist a la Creu, de Cristòfor Taltabull, editat per Audiovisuals de Sarrià. I recentment ha recuperat l’obra El Misterio de la Redención del mateix compositor.

Dirigeix la Coral Belles Arts de Sabadell, des del 2012, i la Coral Regina (de Manlleu). És fundador i director del Cor Ciutat de Mataró.

També han dirigit la Coral Belles Arts de Sabadell:

[Montserrat Busqué i Barceló (1967-1969)].

Impulsora i directora de la colla de cantaires que fundà la Coral Belles Arts de Sabadell. Reconeguda pedagoga musical vinculada amb la Universitat Autònoma de Barcelona, va morir a l’agost de 2008.

Pere Puig i Ballonga (1969-1975).

Primer director oficial de la Coral Belles Arts, ha dedicat la seva trajectòria musical a la Coral Al·leluia de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell.

Joan Rodà i Brunet (1975-1979 i 1980-1981).

És el director que va agafar el relleu de la coral després d’en Pere Puig. Més endavant, va substituir Lluís Vila mentre feia el servei militar.

Lluís Vila i Casañas (1979-1985).

Actual director de la Coral Sant Jordi, entre altres cors. Professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha dirigit el Coro Príncipe de Asturias d’Oviedo i unes quantes formacions corals i orquestrals austríaques.

Josep Pons i Viladomat (1985-1987).

Director titular i artístic de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya i principal director associat del Gran Teatre del Liceu. Va ser director de l’orquestra Ciudad de Granada i fundador de l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure.

Josep Vila i Casañas (1987-1990).

Director fundador del Cor Lieder Càmera de Sabadell. Actualment és mestre titular de l’Orfeó Català i del Cor de l’Orquestra de la Radiotelevisió Espanyola. Imparteix classes de direcció coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Destaca també com a compositor, amb una important obra per a veus iguals i per a cor mixt.

Fernando Marina i Miguel (1990-1992).

Director que col·labora sobretot amb diferents formacions simfòniques d’Espanya i dels Països Catalans, especialment amb la de les Illes Balears. En el terreny coral, té una vinculació especial amb la Coral Càrmina, de la qual va ser director titular.

Francesc Cortés i Mir (1993-1996).

Musicòleg que imparteix classes d’història de la música a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Col·labora amb l’0rquestra Simfònica del Vallès.

Rosa Maria Ribera i Mitjavila (1996-1998).

Directora fundadora del Cor Estudi XX de Terrassa. Treballa al Conservatori de Terrassa i col·labora amb el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC). Ha estat directora del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

Jaume Sala i Llobet (1998-2003).

Pedagog reconegut com a impulsor de cors infantils. Dirigeix la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallès. És professor de música a l’IES de Matadepera i coordinador dels cursos de direcció de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Pablo Heras-Casado (2003-2005).

Dirigeix, com a convidat, orquestres de primer nivell internacional, alhora que col·labora assíduament amb l’Òpera de París.

Emili Fortea i Rius (2005-2007).

Amb el títol de grau superior de direcció de cor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), dirigeix diferents cors i és director assistent de l’Orfeó Català.

Esteve Costa i Ventura (2007-2012).

Des del 2003 és membre del cor Lieder Càmera de Sabadell. Ha treballat a escoles de música i ha dirigit cors de diverses poblacions del Vallès Occidental i actualment és el director artístic de l’Escolania-Coral de Sant Agustí de Sabadell.