General

UNES IMATGES DE MONTSERRAT BUSQUÉ

Rocafort de VallbonaAquí sota es publiquen unes imatges de Montserrat Busqué i Barceló. Pertanyen a la presentació del seu llibre Rocafort de Vallbona. Cançons, jocs i costums, acte que va anar a càrrec de l’escriptor Josep Vallverdú, l’1 de maig de 1993, a Rocafort de Vallbona, comarca de l’Urgell.

El llibre –amb pròleg de Lluís Foix– aplega les cançons, els jocs, les poesies, els costums i les confraries –moltes de les quals, inèdites– que Busqué va anar recollint al llarg de vint anys d’estreta població amb Rocafort.

Es tracta d’una publicació etnològico-musical de Montserrat Busqué, professora titular de música a l’Escola de Formació del Professorat (UAB) i autora de Virolet Sant Pere (1977) i Virolet Sant Pau (1981), entre altres.

El dia de la presentació, i després dels parlaments de Vallverdú i Busqué, diferents formacions de gent de Rocafort van interpretar algunes de les tonades que recull el volum. Finalment, l’acte es va acabar amb un piscolabis fora de l’església.

Entre 1967 i 1969, Montserrat Busqué va dirigir –en una casa particular– el grup de persones que acabarien formant la Coral Belles Arts de Sabadell. Quan l’any 1969 aquell grup va començar a assajar a l’Acadèmia de Belles Arts sota la direcció de Pere Puig i Ballonga, Busqué també va formar part dels primers cantaires de la formació, la qual no es va presentar públicament fins a l’11 de juliol de 1971.

General

UNES IMATGES DE ‘TERPSÍCORE’

Aquí podeu veure unes imatges de l’espectacle Terpsícore a Ca l’Estruc de Sabadell. Amb Arantza López (dansa), Jordi Lluch (direcció musical), Constanza Brncic (direcció escènica, coreografia i disseny de llums), Llorenç Parra (tècnic), la Coral Belles Arts de Sabadell, el Cor Ciutat de Mataró i la Coral Regina, de Manlleu.

 

General

L’ESCOLA VIROLET I MONTSERRAT BUSQUÉ

Montserrat Busqué
Montserrat Busqué

Avui el Diari de Sabadell ha publicat un article sobre l’Escola Virolet i la seva relació amb Montserrat Busqué i Barceló, la persona que va posar la llavor que va fer néixer la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS). El signa Cesc Prat, en nom de la CBAS.

L’article repassa la figura de la pedagoga musical sabadellenca i exposa que el nom de la nova Escola Virolet (al barri de Can Llong de Sabadell) és un homenatge a Montserrat Busqué, que va publicar els llibres Virolet Sant Pere (1977) i Virolet Sant Pau (1981), just en començar la Transició, quan els mestres no disposaven de material per treballar la música del país amb els més menuts.

Montserrat_Busqué 1
Montserrat Busqué

Com diu l’article: “Montserrat Busqué es mereix el reconeixement de la ciutat on va néixer, on va viure i on va treballar. L’any 2009 vam defensar que el seu nom aniria com l’anell al dit per a una escola bressol o de primària de la nostra ciutat. Ja tenim un primer pas: l’Escola Virolet és un homenatge a ella. Ara només falta el definitiu. I segur que no trigarà a arribar”.

Si voleu llegir l’article ho podeu fer aquí.

D’altra banda, ara ja hi ha completa l’entrada ‘Montserrat Busqué i Barceló’ a la Viquipèdia. La podeu consultar aquí.Montserrat Busqué i Escola Virolet_DS_(5.11.13)