General

Montserrat Busqué ja té una plaça al seu nom

Rocafort de Vallbona, el poble on Montserrat Busqué va tenir una segona residència del 1973 fins que es va morir, el 2008, ja té una plaça amb el nom de la pedagoga musical sabadellenca. El 31 de març de 2004 l’alcaldessa va inaugurar la placa que duu el nom de qui va sembrar la llavor d’on va néixer la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS).

L’acte va començar dins l’església perquè amenaçava pluja. Era diumenge de Rams i s’hi van cantar caramelles –tradició que la Montserrat va recuperar l’any 1992 i que des de llavors no s’ha deixat de cantar–, s’hi va ballar la dansa de Sant Cosme i Sant Damià –que s’havia perdut i que ara es balla cada any gràcies a la recuperació que en va fer Busqué el 2001–, hi van tocar un grup de grallers i un de flabiolaires formats per ella mateixa i s’hi va representar una obra de teatre com la que ella preparava cada any. Després, seguint els cinc gegants del poble que ella va ajudar a crear, la comitiva va fer cap a la plaça, on l’alcaldessa va descobrir la placa que homenatja Montserrat Busqué i Barceló.

L’acte, en el qual va assistir molta gent de Rocafort, però també de pobles veïns i una dotzena de sabadellencs, es va acabar amb un piscolabis i amb un emotiu record a la figura de Montserrat Busqué, que el 1993 va publicar el llibre Rocafort de Vallbona. Cançons, jocs i costums, amb pròleg de Lluís Foix i il·lustracions de David Cabestany.

L’exdirector de La Vanguardia i veí de Rocafort Lluís Foix i l’expresident de la CBAS Cesc Prat comentaven a Ràdio Sabadell l’acte d’inauguració de la plaça així.