General

PRIMER PREMI PER A LA CORAL BELLES ARTS, A COCENTAINA

Foto: M. E. Vinyes
Foto: M. E. Vinyes

La Coral Belles Arts de Sabadell ha obtingut el primer premi del XXIX Certamen Coral de la Fira de Tots Sants de Cocentaina, el dissabte 7 de novembre del 2009. La coral, dirigida per Esteve Costa, s’ha emportat 3.000 € i haurà de concursar el 2012 amb el primer guanyador de les edicions del 2010 i 2011. El segon premi se l’ha endut el cor Eskifaia Abesbatza d’Hondarribia, mentre que el tercer premi i el premi del públic han recaigut en Matritum Cantat, de Madrid. Formaven el jurat: Ana Luisa Chova, Eduardo Cifre, Ruth Revert, Josep Ramon Gil-Tàrrega i Ignacio Yepes.

Malgrat que no hi ha tradició de concursos a Catalunya i que la competició coral no és objectiu de la Belles Arts, en les dues ocasions que la formació s’ha presentat a un concurs ha obtingut el primer premi en cada una. El 2006 a Rivas-Vaciamadrid, sota la direcció d’Emili Fortea, i ara al País Valencià.

La revista Cantem de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana, l’AvuiSabadell i el Diari de Sabadell se’n van fer ressò.

Trobareu més informació d’aquest concurs en altes notícies d’aquest bloc.

cor3 1 premi Cocentaina Cocentaina 1 IMG_9730 IMG_9740 IMG_9744

General

CAP A COCENTAINA FALTA GENT…!

Autocar CBA tunejat (imatge)Ja ho tenim tot a punt per participar en el XXIX Certamen Coral de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Fins i tot hem tunejat un autocar amb una foto i el logo de la coral… Ah, i hem canviat la matrícula del vehicle; esperem no tenir problemes amb l’autoritat de trànsit…

Al concurs cantarem Remember not, O Lord, our offences de H. Purcell; Weihnachten de F. Mendelssohn; O salutaris hostia de V. Miskinis; Tuuti Lasta Tuonelahan de T. Kuula; Tjuv och tjuv, tradicional sueca harmonitzada per H. Alfvén; El bon caçador i la pastora, tradicional catalana harmonitzada pel sabadellenc J. Ll. Guzmán, i Cantem al xiquet, tradicional valenciana, arranjada per J. R. Gil Tàrrega. A més, interpretarem la peça obligada, Melodia del vent, amb música d’Ignacio Yepes i lletra de Vicent Valls.

Melodia del vent evoca la festa, les dianes, la pólvora, els moros i cristians… És un homenatge a Gustau Pascual Falcó (nascut el 1909), l’autor del conegut pasdoble Paquito el Chocolatero, compost el 1937 i dedicat al seu cunyat, Francisco Pérez Molina, de malnom El Chocolatero, que era xocolater d’ofici.