General

CANITE TUBA, CONCERT DE NADAL, 2009

El dimarts 22 de desembre, a la basílica del Sant Esperit de Terrassa, tindrà lloc el concert de Nadal del 2009. La Coral Belles Arts de Sabadell i el Cor Montserrat de Terrassa, amb l’acompanyament d’un conjunt de 12 músics de metall, percussió, orgue i contrabaix, presentaran Canite Tuba, un concert de música alegre, esclatant i triomfal, amb peces americanes no gaire conegudes al nostre país.

A la primera part interpretaran el Cantus Natalis, de Z. Randall Stroope, una obra digna de celebració i alegria, i O Magnum Mysterium de Morten Lauridsen. A la segona part el conjunt instrumental interpretarà Fanfares at the Anunciation, de David Pettit, i el cor s’hi afegirà per presentar Canite Tuba, de Donald McCullough, que és un tríptic de Nadal: Advent (“Canite Tuba”), Nadal (“Verbum caro factum est”) i Epifania (“Surge illuminare”), amb una gran riquesa de colors instrumentals. En aquestes dues obres, la percussió esdevindrà un element essencial que afegirà espectacularitat al concert.

No és la primera vegada que el Cor Montserrat i la Coral Belles Arts treballen plegats. Ho van fer, per exemple, l’any 1985 per interpretar la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach, juntament amb el Cor Canigó de Vic i l’Agrupació Polifònica de Vilafranca, dirigits per Manuel Cabero.