Uncategorized

CONCERT AMB MÚSICA DEL 1714, AL FESTIVAL 30 NITS DE SABADELL. AMB EL LOCUTOR JOAN VIVES

Concert_CBAS_5_JMS_(14.7.14)_programa_30NitsLa Coral Belles Arts de Sabadell, dirigida per Jordi Lluch, presenta L’esplendor de la música a les portes del 1714Amb Joan Vives –periodista  i locutor de Catalunya Música–, que farà un apunt de les peces musicals i n’explicarà el context històric, i Dani Garcia, al piano.

L’espectacle organitzat per Joventuts Musicals de Sabadell, es durà a terme el dilluns 14 de juliol del 2014, a les 10 del vespre, a l’Amfiteatre de la Caixa, dins el festival 30 Nits de Sabadell. Trobareu més informació aquí.

S’hi podrà sentir obres de Francesc VallsLluís SerraGeorge Friedrich HaendelJoseph de Torres y Martínez BravoAntonio CaldaraMichel Richard de Lalande i Antonio Vivaldi, a més de la cançó tradicional Lo cant dels aucells, de la primeria del segle XVII. El programa  L’esplendor de la música a les portes del 1714 presenta, d’una banda, la música que es va poder sentir en els anys previs a la desfeta del 1714 i, d’altra banda, la dels compositors que van estar en relació amb les capelles dels monarques dels països més influents en el conflicte (Anglaterra, França, Espanya…).

duke-of-marlborough-signing-despatch-blenheim-bavaria-1704L’any 1714 va representar no solament la fi d’una etapa convulsa per al poble català, sinó també la privació d’uns drets i unes llibertats que s’havien defensat aferrissadament. La Guerra de Successió va esdevenir un conflicte d’escala internacional en què altres països –per motius econòmics i polítics– s’hi van involucrar i que es va resoldre de la pitjor manera per a Catalunya.

 

 

 

 

 

Uncategorized

ÈXIT EN EL ‘TERPSÍCORE’ DE CALLDETENES

El passat dissabte, 7 de juny del 2014, es va presentar l’espectacle Terpsícore a la vila osonenca de Calldetenes. Un espectacle de música coral i dansa ideat per Jordi Lluch i Arenas (director musical), amb Arantza López (dansa), Constanza Brncic (direcció escènica, coreografia i disseny de llums), la Coral Regina –de Manlleu–, el Cor Ciutat de Mataró i la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS). Aquí en podeu veure algunes imatges.

Aquí sota, podeu veure el que en va dir el canal El 9 TV: