General

Entrades a la venda per al concert del 50è aniversari a La Faràndula

Ja es poden comprar les entrades per al concert que culminarà els actes del 50è aniversari de la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS). Es poden comprar aquí.

El concert tindrà lloc el 4 de desembre, al Teatre La Faràndula, amb la interpretació de tres cantates de l’Oratori de Nadal de J. S. Bach. La nostra coral hi cantarà juntament amb el Cor Ciutat de Mataró, la Coral Regina (de Manlleu) i l’Orquestra Barroca de Barcelona. Els solistes seran Laia Prat (soprano), Montserrat Bertral (contralt), Carles Prat (tenor) i Xavier Mendoza (baix). Es dona el cas que les dues solistes femenines són excantaires del cor sabadellenc. Dirigirà el concert el director titular de la CBAS, Jordi Lluch.

General, Uncategorized

Brossa, música coral i màgia

El divendres 24 de gener de 2020, a les 9 del vespre, al Teatre Principal de Sabadell, la Coral Belles Arts presentarà un concert multidisciplinari inspirat en el món del poeta, dramaturg i artista visual Joan Brossa, en el qual hi haurà sonets, música coral i també màgia. Serà el primer concert de la temporada de música de cambra que organitza Joventuts Musicals de Sabadell amb el suport de l’Ajuntament.

El concert compta amb la direcció musical de Jordi Lluch i la direcció escènica de Joan Roura, i serà un viatge per la música del segle XX i el segle XXI, on també hi haurà espai per a la poesia visual i les arts parateatrals. El repertori inclou versions musicades de poemes de Pere Quart o Rilke, i peces d’Ernst Toch, Arvo Pärt o Roh Ogura, entre altres. Hi intervenen també Noemí Morral (artista i rapsoda), Joan Bartolomé (mag) i Eduard Pla (piano.

Les entrades ja es poden comprar en línia aquí o bé a la taquilla del Teatre Principal (divendres i dissabtes d’11 a 13 h i de dimecres a dissabte de 18 a 20 h.

L’obra de Joan Brossa força a la reflexió, perquè posa l’èmfasi en allò que hi ha darrere del que és més evident. El contrapunt de l’obra brossiana rau en la diversitat, entre l’anar i venir, entre un mar de formes de temes i disciplines diferents. Natures, paisatges urbans, poemes visuals i màgia. A partir de música i músics coetanis a Brossa, la CBAS ha recreat un espai sonor a l’espai visual que va ensenyar Brossa, el qual reclama el diàleg amb l’espectador. És música del segle XX i XXI amb un fil conductor: Joan Brossa.

Membres de la Coral Belles Arts davant l’escultura “A de barca” de Joan Brossa, al parc de Catalunya de Sabadell
General

«Els pastorets» de Cristòfor Taltabull

La Coral Belles Arts de Sabadell, el Cor Ciutat de Mataró i la Coral Regina de Manlleu presenten dos concerts amb Els pastorets de Cristòfor Taltabull. Acompanyats per l’Orquestra Terrassa 48 i el tenor Josep Fadó, amb Xevi Codony de narrador, Josep Rodri a la direcció escènica i amb Jordi Lluch de director.

Serà el 21 de desembre, a les 19.30 h, al Teatre Monumental de Mataró. I el 22 de desembre, a les 18 h, a l’Auditori Municipal de Terrassa.

Es tracta d’una recuperació històrica de la música que Taltabull va compondre per encàrrec del Foment Mataroní, durant la postguerra.  Registrada a la Societat d’Autors com a Misterio de la redención, aquesta obra es va estrenar l’any 1942 i es va tornar a instrumentar el 1945. Es tracta d’un pròleg, tres actes i apoteosi, escrits per a solistes, cor i orquestra, que inclou la “Dansa dels espectres,” un passatge musical brillantíssim, a parer de Nicolau Guanyabens.

La tasca de recuperació ha consistit a recopilar-ne la partitura original i transcriure-la per poder tocar-la novament.

Més informació

General

CONCERT DE NADAL, A CALDES D’ESTRAC

El diumenge 22 de desembre, a les 7 de la tarda, la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS) farà un concert de Nadal a l’església de Santa Maria de Caldes d’Estrac. El concert, dirigit per Jordi Lluch i Arenas, l’organitzen Arrels Cultura i Agrupació de Pensionistes i Tercera Edat, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i l’Ajuntament de la població maresmenca. L’entrada costarà 3 euros i, en acabar, es farà el brindis de Nadal.

A la primera part la CBAS interpretarà obres de G. Verdi, F. Mendelssohn, S. Rakhmàninov, M. Duruflé, V. Miskinis i K. Nystedt. A la segon part es podran sentir nadales arranjades per Joaquim Homs, Cristòfor Taltabull, Xavier Sans, Enric Ribó, Josep R. Gil Tàrrega i Josep Vila i Casañas.

General

UNES IMATGES DE MONTSERRAT BUSQUÉ

Rocafort de VallbonaAquí sota es publiquen unes imatges de Montserrat Busqué i Barceló. Pertanyen a la presentació del seu llibre Rocafort de Vallbona. Cançons, jocs i costums, acte que va anar a càrrec de l’escriptor Josep Vallverdú, l’1 de maig de 1993, a Rocafort de Vallbona, comarca de l’Urgell.

El llibre –amb pròleg de Lluís Foix– aplega les cançons, els jocs, les poesies, els costums i les confraries –moltes de les quals, inèdites– que Busqué va anar recollint al llarg de vint anys d’estreta població amb Rocafort.

Es tracta d’una publicació etnològico-musical de Montserrat Busqué, professora titular de música a l’Escola de Formació del Professorat (UAB) i autora de Virolet Sant Pere (1977) i Virolet Sant Pau (1981), entre altres.

El dia de la presentació, i després dels parlaments de Vallverdú i Busqué, diferents formacions de gent de Rocafort van interpretar algunes de les tonades que recull el volum. Finalment, l’acte es va acabar amb un piscolabis fora de l’església.

Entre 1967 i 1969, Montserrat Busqué va dirigir –en una casa particular– el grup de persones que acabarien formant la Coral Belles Arts de Sabadell. Quan l’any 1969 aquell grup va començar a assajar a l’Acadèmia de Belles Arts sota la direcció de Pere Puig i Ballonga, Busqué també va formar part dels primers cantaires de la formació, la qual no es va presentar públicament fins a l’11 de juliol de 1971.

General

UNES IMATGES DE ‘TERPSÍCORE’

Aquí podeu veure unes imatges de l’espectacle Terpsícore a Ca l’Estruc de Sabadell. Amb Arantza López (dansa), Jordi Lluch (direcció musical), Constanza Brncic (direcció escènica, coreografia i disseny de llums), Llorenç Parra (tècnic), la Coral Belles Arts de Sabadell, el Cor Ciutat de Mataró i la Coral Regina, de Manlleu.

 

General

L’ESCOLA VIROLET I MONTSERRAT BUSQUÉ

Montserrat Busqué
Montserrat Busqué

Avui el Diari de Sabadell ha publicat un article sobre l’Escola Virolet i la seva relació amb Montserrat Busqué i Barceló, la persona que va posar la llavor que va fer néixer la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS). El signa Cesc Prat, en nom de la CBAS.

L’article repassa la figura de la pedagoga musical sabadellenca i exposa que el nom de la nova Escola Virolet (al barri de Can Llong de Sabadell) és un homenatge a Montserrat Busqué, que va publicar els llibres Virolet Sant Pere (1977) i Virolet Sant Pau (1981), just en començar la Transició, quan els mestres no disposaven de material per treballar la música del país amb els més menuts.

Montserrat_Busqué 1
Montserrat Busqué

Com diu l’article: “Montserrat Busqué es mereix el reconeixement de la ciutat on va néixer, on va viure i on va treballar. L’any 2009 vam defensar que el seu nom aniria com l’anell al dit per a una escola bressol o de primària de la nostra ciutat. Ja tenim un primer pas: l’Escola Virolet és un homenatge a ella. Ara només falta el definitiu. I segur que no trigarà a arribar”.

Si voleu llegir l’article ho podeu fer aquí.

D’altra banda, ara ja hi ha completa l’entrada ‘Montserrat Busqué i Barceló’ a la Viquipèdia. La podeu consultar aquí.Montserrat Busqué i Escola Virolet_DS_(5.11.13)

 

 

General

MOLT SATISFETS DEL ‘TERPSÍCORE’ A CA L’ESTRUC!

TerpíCORe_Estruc_001
Fotos: Lluís Fernàndez

Amb totes les entrades exhaurides dies abans, així començava TerpsícoreCa l’Estruc de Sabadell, el dissabte 19 d’octubre. L’exitosa estrena a Mataró del passat 12 de juliol feia preveure que l’espectacle entusiasmaria també el públic de la capital vallesana. I així va ser.

Combinant la dansa contemporània amb el cant coral TerpíCORe_Estruc_003–dues disciplines normalment allunyades i amb públics molt diferents–, la deessa grega Terpsícore va aparèixer al teatre de l’antiga fàbrica de Ca l’Estruc i va ampliar l’escenari fins al mig del pati.

 

La deessa ballava vestida de negre enmig d’un conjunt TerpíCORe_assaig_general_3de 80 veus –les de la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS), la Coral Regina –de Manlleu– i el Cor Ciutat de Mataró–, que van interpretar un repertori molt variat. Des de cant greorià, Mendelssohn, Verdi…, fins a peces de música contemporània, alguna de les quals els cantaires van interpretar enmig del públic. Tot amenitzat amb un joc de llums pensat per a l’ocasió.

TerpíCORe_Estruc_004Terpsícore és un espectacle amb direcció musical de Jordi Lluch i Arenas –actual director de les tres formacions corals–. Constanza Brncic n’és la directora escènica i signa la coreografia i el disseny de llums. I Arantsa López Medina n’és la ballarina.

El Diari de Sabadell del dissabte 19 d’octubre en deia això.

General

‘TERPSÍCORE’, UN ESPECTACLE DE CANT I DANSA

Terpsícore no és un concert tradicional. Tampoc no és un conjunt de passos de dansa. Inspirat en la deessa grega del cant i la dansa, Terpsícore és un espectacle concebut perquè un cor gran –de 80 veus– acompanyi el gest segur d’una ballarina. Sota la direcció de Jordi Lluch i Arenas i la coreografia de Constanza Brncic, es presentarà a Ca l’Estruc de Sabadell de la mà de la ballarina Arantsa López i les veus de la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS), la Coral Regina –de Manlleu– i el Cor Ciutat de Mataró el dissabte 19 d’octubre a les 9 del vespre.

L’espectacle es va estrenar a Mataró el passat 12 de juliol, amb gran èxit de públic.

Terpsícore_Mataró_016

General

‘TERPSÍCORE’ A CA L’ESTRUC

17517_195066400659059_111512039_n

Ja queden poques entrades per poder veure Terpsícore a Sabadell. Es poden comprar a la taquilla del Teatre Principal i, per internet, aquí. La funció serà el dissabte 19 d’octubre, a les 9 del vespre, al teatre de Ca l’Estruc.

Terpsícore_positiu

Aquests últims dies, la Coral Belles Arts de Sabadell, la Coral Regina i el Cor Ciutat de Mataró, sota la direcció Jordi Lluch i Arenas, han continuat polint els aspectes musicals de l’espectacle. A partir d’ara, la coreògrafa Constanza Brncic i la ballarina Arantsa López s’afegiran als assaigs.