General

PER MOLTS ANYS!

Avui, 11 de juliol, fa 40 anys del primer concert de la Coral Belles Arts. Per molts anys a totes les persones que n’han format part! I enhorabona a l’entitat!

Tal dia com avui de l’any 1971, a 2/4 de 9 del vespre, al local de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, 18 cantaires van presentar la nova coral sabadellenca. Portaven molts mesos assajant sense cap pretensió i un dia es van adonar que tenien ganes de cantar en públic. I així va ser. Sota la direcció de Pere Puig i Ballonga.

Aquell grup que havia començat a dirigir Montserrat Busqué i Barceló l’any 1967, al qual es van afegir cantaires que provenien de la Coral Al·leluia i de la desapareguda Coral Sant Lluc, i que l’any 1969 van començar a assajar a l’Acadèmia de Belles Arts, iniciaven un camí sense retorn.

Han passat 40 anys i aquell embrió coral ha arribat a la maduresa. Gairebé 400 persones han cantat a la Coral Belles Arts i s’han fet centenars de concerts. És hora de celebrar-ho.

El moment àlgid de celebració d’aquest 40è aniversari tindrà lloc el 2 de desembre del 2011, al Teatre La Faràndula de Sabadell, amb un concert amb música de J. S. Bach que la Coral interpretarà acompanyada d’una cinquantena d’excantaires, quatre solistes i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, sota la direcció del director titular, Esteve Costa.

Abans, però, la Coral començarà el curs cantant a l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Sabadell a la masia de Can Rull, per commemorar l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Per molts anys i molt bon estiu!

General

JOSEP VILA, NOU DIRECTOR DEL COR DE CAMBRA DEL PALAU

El sabadellenc Josep Vila i Casañas, excantaire i exdirector de la Coral Belles Arts de Sabadell (1987-1990), serà el nou director titular del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, a partir del setembre vinent. Vila continuarà dirigint també l’Orfeó Català, càrrec que ocupa des del 1998.

El Cor de Cambra del Palau el va fundar l’any 1990 Jordi Casas, el qual ara passarà a dirigir el Coro de RTVE. El del Palau és un dels pocs cors professionals del nostre país.

Josep Vila també ha dirigit la Coral Càrmina de Barcelona, el Coro de RTVE i va fundar i dirigir Lieder Càmera de Sabadell.

General

ÚLTIM ASSAIG DEL CURS

Foto: Laura Bundó

La Coral Belles Arts de Sabadell va fer ahir, dilluns 4 de juliol, l’últim assaig del curs 2010-2011. A la sala 1 de Ca l’Estruch, i en un ambient força xafogós, una setantena de cantaires repassaren fragments de la missa i la cantata de J. S. Bach que formaran part del concert final de celebració del 40è aniversari, el proper 2 de desembre, al Teatre La Faràndula de la ciutat.

Ara ja només queda el sopar de final de curs i el descans estiuenc.

El curs vinent començarà al matí de l’11 de setembre. La Coral participarà en l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Sabadell a la masia de Can Rull per commemorar l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya.

General

SABADELL, FESTA I TRADICIÓ

La presentació del CD de sardanes de Montserrat Pujolar, interpretat per la Cobla Jovenívola de Sabadell i la Coral Belles Arts de Sabadell, va inaugurar la sisena edició de Sabadell, Festa i Tradició. El divendres 17 de juny del 2011, a 2/4 de 8 del vespre, al Casal Pere Quart de la capital vallesana començaren els actes d’aquesta convocatòria amb una conferència de Pujolar titulada L’art de compondre una sardana.

Sabadell, Festa i Tradició, organitzat per la Federació Sabadell Cultura i l’Ajuntament de Sabadell, presentà durant els dos últims caps de setmana de juny un programa d’actes molt complet, que posen en relleu la riquesa de la cultura popular i tradicional catalana dins i fora de la ciutat.