General

PER MOLTS ANYS!

Avui, 11 de juliol, fa 40 anys del primer concert de la Coral Belles Arts. Per molts anys a totes les persones que n’han format part! I enhorabona a l’entitat!

Tal dia com avui de l’any 1971, a 2/4 de 9 del vespre, al local de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, 18 cantaires van presentar la nova coral sabadellenca. Portaven molts mesos assajant sense cap pretensió i un dia es van adonar que tenien ganes de cantar en públic. I així va ser. Sota la direcció de Pere Puig i Ballonga.

Aquell grup que havia començat a dirigir Montserrat Busqué i Barceló l’any 1967, al qual es van afegir cantaires que provenien de la Coral Al·leluia i de la desapareguda Coral Sant Lluc, i que l’any 1969 van començar a assajar a l’Acadèmia de Belles Arts, iniciaven un camí sense retorn.

Han passat 40 anys i aquell embrió coral ha arribat a la maduresa. Gairebé 400 persones han cantat a la Coral Belles Arts i s’han fet centenars de concerts. És hora de celebrar-ho.

El moment àlgid de celebració d’aquest 40è aniversari tindrà lloc el 2 de desembre del 2011, al Teatre La Faràndula de Sabadell, amb un concert amb música de J. S. Bach que la Coral interpretarà acompanyada d’una cinquantena d’excantaires, quatre solistes i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, sota la direcció del director titular, Esteve Costa.

Abans, però, la Coral començarà el curs cantant a l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Sabadell a la masia de Can Rull, per commemorar l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Per molts anys i molt bon estiu!