Uncategorized

L’ESPLENDOR DE LA MÚSICA A LES PORTES DEL 1714

La Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS) prepara un programa amb diferents peces de la música coral que s’interpretava just abans del 1714. S’hi podrà sentir obres de Francesc VallsLluís SerraGeorge Friedrich HaendelJoseph de Torres y Martínez BravoAntonio CaldaraMichel Richard de Lalande i Antonio Vivaldi, a més de la cançó tradicional Lo cant dels aucells, de la primeria del segle XVII. Tot plegat conduït per una presentació del context social, polític i musical, que s’intercalarà a la interpretació de les obres proposades, a càrrec de Joan Vives, músic, divulgador i locutor de Catalunya Música. El títol: L’esplendor de la música a les portes del 1714.

Aquest programa es podrà sentir al concert que la CBAS fa anualment a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. Enguany serà el dissabte 24 de maig, a les 7 de la tarda, a l’auditori de l’Acadèmia. A més, el concert s’ha inclòs en els actes del Tricentenari; ho podeu veure aquí o  aquí.

Duc de Marlborough (1704)

L’any 1714 va representar no solament la fi d’una etapa convulsa per al poble català, sinó també la privació d’uns drets i unes llibertats que s’havien defensat aferrissadament. La Guerra de Successió va esdevenir un conflicte d’escala internacional en què altres països –per motius econòmics i polítics– s’hi van involucrar i que es va resoldre de la pitjor manera per a Catalunya. El programa L’esplendor de la música a les portes del 1714 gira de ple al voltant dels fets que es commemoren i vol presentar, d’una banda, la música que es va poder sentir en els anys previs a la desfeta i, d’altra banda, la dels compositors que van estar en relació amb les capelles dels monarques dels països més influents en el conflicte (Anglaterra, França, Espanya…).