La versió de la Passió segons Sant Joan, de Johann Sebastian Bach, ja es pot veure al portal 3Cat, aquí. Es tracta del concert enregistrat el passat 3 de març de 2024, al Palau de la Música Catalana. Hi van participar l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb dramatúrgia escrita i dirigida per Sergi Belbel, sota la direcció de Xavier Puig. La Coral Belles Arts hi va participar, juntament amb altres formacions corals.
Autor: admin
“Un rèquiem alemany”, de Brahms, a Arenys de Mar
El diumenge 10 de novembre, tindrà lloc la tercera sessió d’Un rèquiem alemany, de Johannes Brahms, al Teatre Principal d’Arenys de Mar. Podeu comprar entrades anticipadament aquí.
La formació serà la mateixa: la Coral Belles Arts de Sabadell, la Coral Regina de Manlleu i el Cor Ciutat de Mataró, amb els solistes Laia Prat (soprano) i, en aquesta ocasió, Oriol Mallart (baríton), acompanyats de Nexus Piano Duo (Joan Miquel Hernàndez i Mireia Fornells). I amb la direcció del director titular dels tres cors, el mataroní Jordi Lluch.
La propera sessió d’aquest concert serà a la Gleva, el 15 de desembre de 2024.
Homenatge a Montserrat Torruella i Alsina
El 5 de novembre de 2024 Montserrat Torruella i Alsina hauria fet 65 anys i enguany en fa deu que la mezzosoprano sabadellenca es va morir. Per aquesta raó, la família li va dedicar un concert d’homenatge a l’antic auditori de la Caixa. Hi van participar artistes diversos que havien tingut contacte amb Torruella i no hi van faltar components de la Coral Belles Arts, el cor en què la Montserrat es va formar com a cantant i on tenia –i té encara– molts amics. Lluís Vila i Casañas va dirigir aquest cor, format per a l’ocasió. Cal destacar que el pintor i escultor Ramiro Fernández Saus va il·lustrar el programa de mà.
“Un rèquiem alemany”, de Brahms, a Mataró
La segona sessió d’Un rèquiem alemany, de Johannes Brahms, va tenir lloc el dissabte 29 de juny, a l’Església de l’Esperança de Mataró. La tercera i quarta sessió seran a Arenys de Mar (10 de novembre) i a la Gleva (15 de desembre), durant el darrer trimestre de 2024.
La formació serà la mateixa: la Coral Belles Arts de Sabadell, la Coral Regina de Manlleu i el Cor Ciutat de Mataró, amb els solistes Laia Prat (soprano) i German de la Riva (baríton), acompanyats de Nexus Piano Duo (Joan Miquel Hernàndez i Mireia Fornells). I amb la direcció del director titular dels tres cors, el mataroní Jordi Lluch.
“Un rèquiem alemany”, de Brahms, al Festival Internacional de Música de Sabadell
La Coral Belles Arts participarà en el 24è Festival Internacional de Música de Sabadell. Ho farà interpretant Un rèquiem alemany de Johannes Brahms, amb direcció de Jordi Lluch, el dijous 20 de juny, a les 8 del vespre, al Teatre Principal de Sabadell. Hi actuarà també la Coral Regina de Manlleu i el Cor Ciutat de Mataró i els solistes seran Laia Prat (soprano) i German de la Riva (baríton), acompanyats de Nexus Piano Duo (Joan Miquel Hernàndez i Mireia Fornells). Les entrades per al concert ja es poden comprar aquí.
Aquest mateix concert es tornarà a fer a Mataró (29 de juny), a Arenys de Mar (10 de novembre) i a la Gleva (15 de desembre).
Montserrat Busqué ja té una plaça al seu nom
Rocafort de Vallbona, el poble on Montserrat Busqué va tenir una segona residència del 1973 fins que es va morir, el 2008, ja té una plaça amb el nom de la pedagoga musical sabadellenca. El 31 de març de 2004 l’alcaldessa va inaugurar la placa que duu el nom de qui va sembrar la llavor d’on va néixer la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS).
L’acte va començar dins l’església perquè amenaçava pluja. Era diumenge de Rams i s’hi van cantar caramelles –tradició que la Montserrat va recuperar l’any 1992 i que des de llavors no s’ha deixat de cantar–, s’hi va ballar la dansa de Sant Cosme i Sant Damià –que s’havia perdut i que ara es balla cada any gràcies a la recuperació que en va fer Busqué el 2001–, hi van tocar un grup de grallers i un de flabiolaires formats per ella mateixa i s’hi va representar una obra de teatre com la que ella preparava cada any. Després, seguint els cinc gegants del poble que ella va ajudar a crear, la comitiva va fer cap a la plaça, on l’alcaldessa va descobrir la placa que homenatja Montserrat Busqué i Barceló.
L’acte, en el qual va assistir molta gent de Rocafort, però també de pobles veïns i una dotzena de sabadellencs, es va acabar amb un piscolabis i amb un emotiu record a la figura de Montserrat Busqué, que el 1993 va publicar el llibre Rocafort de Vallbona. Cançons, jocs i costums, amb pròleg de Lluís Foix i il·lustracions de David Cabestany.
L’exdirector de La Vanguardia i veí de Rocafort Lluís Foix i l’expresident de la CBAS Cesc Prat comentaven a Ràdio Sabadell l’acte d’inauguració de la plaça així.
Passió segons Sant Joan, de Bach
La Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS) participa en la interpretació de la Passió segons Sant Joan, de J. S. Bach que l’Orquestra Simfònica del Vallès proposarà la primavera vinent. A Sabadell, el concert tindrà lloc el divendres 22 de març, a les 8 del vespre, al Teatre La Faràndula i les entrades es poden comprar aquí.
Hi participaran també el Cor Madrigal i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, dirigits per Xavier Puig, amb dramatúrgia de Sergi Belbel i amb els actors Mercè Pons i Enric López. Els solistes seran Marta Mathéu, Eulàlia Fontova, Joan Francesc Folqué i Elías Benito.
La CBAS serà present també en les interpretacions d’aquesta obra al Palau de la Música Catalana, el dissabte 23 de març, i a la Factoria Cultural de Terrassa, el divendres 5 d’abril.
Nadal a Sabadell i homenatge a J. L. Guzman-Antich
La Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS) farà enguany un concert nadalenc a l’Església de la Puríssima de Sabadell. Serà el divendres 22 de desembre, a les 9 del vespre, amb taquilla inversa. Dirigit per Jordi Lluch, el concert inclourà peces de Pierre de la Rue, J. S. Bach, Gabriel Fauré, Carles Prat, Bernat Vivancos i Eric Esenvalds, a més de nadales harmonitzades per Baltasar Bibiloni, Josep Vila i Casañas i Salvador Mas.
També s’hi podran sentir tres composicions de Josep Lluís Guzman-Antich, compositor sabadellenc que va treballar a les Terres de Ponent i que la CBAS homenatja per segona vegada. En la primera ocasió, la formació va treballar peces diverses de Guzman, al costat del director Manuel Cabero. Ara, passats uns anys, la Coral torna a interpretar peces d’aquest compositor humil i inspirat, amb l’objectiu d’agrair-li les hores dedicades a la coral i fer-li un reconeixement públic a la seva ciutat.
Concert a Piera
El diumenge 22 d’octubre de 2023, la Coral Belles Arts de Sabadell va dur a terme un concert a Piera (Anoia). Dirigit pel director titular de la formació, Jordi Lluch, la sessió va incloure un repertori eclèctic.
A L’Auditori, amb Beethoven
El passat 25 de maig, la Coral Belles Arts de Sabadell va cantar a l’Auditori, amb el Cor Ciutat de Mataró com a cor d’escenari de la nova proposta del Messies Participatiu Barcelona. Juntament amb els cantaires d’aquesta associació, van interpretar la Missa en do major, op. 86 de Ludwig van Beethoven, acompanyats per l’Orquestra Terrassa 48 i els solistes: Anaïs Oliveras, soprano; Mariona Llobera, contralt; Jorge Juan Morata, tenor, i German de la Riva, baix. Tots dirigits per Pep Prats. L’orquestra sola, dirigida pel seu director, el sabadellenc Quim Térmens, va interpretar també la Simfonia en do de Josep Fàbrega.
La preparació del cor d’escenari va anar a càrrec de Jordi Lluch, director de les corals de Sabadell i de Mataró.
Aquesta missa de Beethoven va ser composta per encàrrec del príncep Nikolaus Esterházy II el 1807. Des del 1795, Haydn, havia estat mestre de capella de la família Esterházy i havia compost una missa cada any, però a causa del seu estat de salut va deixar de fer-ho el 1802 i va ser Beethoven qui va continuar la tradició.