Concert

A L’Auditori, amb Beethoven

El passat 25 de maig, la Coral Belles Arts de Sabadell va cantar a l’Auditori, amb el Cor Ciutat de Mataró com a cor d’escenari de la nova proposta del Messies Participatiu Barcelona. Juntament amb els cantaires d’aquesta associació, van interpretar la Missa en do major, op. 86 de Ludwig van Beethoven, acompanyats per l’Orquestra Terrassa 48 i els solistes: Anaïs Oliveras, soprano; Mariona Llobera, contralt; Jorge Juan Morata, tenor, i German de la Riva, baix. Tots dirigits per Pep Prats. L’orquestra sola, dirigida pel seu director, el sabadellenc Quim Térmens, va interpretar també la Simfonia en do de Josep Fàbrega.

La preparació del cor d’escenari va anar a càrrec de Jordi Lluch, director de les corals de Sabadell i de Mataró.

Aquesta missa de Beethoven va ser composta per encàrrec del príncep Nikolaus Esterházy II el 1807. Des del 1795, Haydn, havia estat mestre de capella de la família Esterházy i havia compost una missa cada any, però a causa del seu estat de salut va deixar de fer-ho el 1802 i va ser Beethoven qui va continuar la tradició.