General

PRIMER CONCERT DEL 40È ANIVERSARI

La Coral Belles Arts de Sabadell ha començat l’any amb el primer concert de celebració dels seus quaranta anys. Organitzat per Joventuts Musicals de Sabadell, va tenir lloc el 15 de gener del 2011, a 2/4 de 10 del vespre, a l’Auditori 3 de l’Espai Cultura Unnim de Sabadell.

Hi van intervenir la soprano extremenya Delia Agúndez i la pianista sabadellenca i excantaire del cor Glòria Peig, sota la direcció d’Esteve Costa. Aquí en podeu veure el programa.

La celebració del 40è aniversari continuarà amb un concert rèplica del primer que fa oferir la formació l’11 de juliol del 1971. Tindrà lloc el 19 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. L’aniversari es clourà el dia 2 de desembre del 2011 al Teatre la Faràndula de Sabadell, amb un concert amb música de J. S. Bach, amb la participació d’escantaires, una orquestra i quatre solistes.

Foto: Lluís Franco
General

PRESENTACIÓ DEL 40È ANIVERSARI

Foto: Juanma Peláez
Foto: Juanma Peláez

La Coral Belles Arts de Sabadell va presentar en roda de premsa els actes de celebració del 40è aniversari del seu primer concert. Lluís Monge, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell; Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell; Esteve Costa, director de la Coral Belles Arts de Sabadell, i Cesc Prat, president, van fer públic en roda de premsa l’11.1.11, al Teatre Principal de Sabadell, els actes que es duran a terme.

Cesc Prat va recordar la figura de Montserrat Busqué i Barceló —la pedagoga que va plantar la llavor de la Coral Belles Arts— i va esbossar les activitats previstes durant el 2011, any de celebració. Esteve Costa va presentar El gran misteri de Nadal i els altres dos concerts d’aniversari que ja hi ha adiats. Joana Soler va comentar que a Joventuts Musicals —que celebren 55 anys— els fa molta il·lusió programar aquest concert d’un cor que va estar durant 19 anys dins la seva associació. Finalment, Lluís Monge va posar èmfasi ens les quatre dècades que fa que els cantaires de la Coral Belles Arts assagen setmanalment.

General

NOU LOGO PER CELEBRAR EL 40È ANIVERSARI

La Coral Belles Arts de Sabadell presenta el logotip que farà servir durant tot l’any 2011 per celebrar el 40è aniversari de l’entitat.

Es tracta del distintiu habitual, al qual s’hi ha afegit el nombre d’anys de celebració, en efecte mirall i amb un color diferent. Com el logo, és obra del dissenyador barceloní Xavi Simó.

El dilluns 10 de gener de 2011 es presenten públicament els actes de celebració en una roda de premsa al Teatre Principal de Sabadell. Lluís Monge, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, i Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell, acompanyen el director i el president de la Coral en les explicacions.

General

EL GRAN MISTERI DE NADAL

El 15 de gener, a 2/4 de 10 del vespre, a l’Auditori d’Unnim, c. d’en Font, 25, la Coral Belles Arts de Sabadell presentarà el concert d’inici de l’any de celebració del 40è aniversari. L’organització serà a càrrec de Joventuts Musicals de Sabadell, de la qual la Coral Belles Arts va formar part entre els anys 1973 i 1992. Hi participaran la soprano Delia Agúndez i la pianista sabadellenca i excantaire de la Belles Arts Glòria Peig, sota la direcció d’Esteve Costa.

El programa, de temàtica nadalenca, es dividirà en quatre blocs. En primer lloc, començarà amb música sacra, interpretant diferents peces sobre el text de les matines de Nadal O Magnum Mysterium, que ha cridat especialment l’atenció a compositors del Renaixement i del segle XX. Concretament de César Alejandro Carrilo (Veneçuela, 1957), de Tomás Luis de Victoria (1548-1611), de Josep Mateu (Catalunya, n. 1976), de Morten Lauridsen (EUA, n. 1943) i de de Giovanni Gabrieli (Venècia, 1553-1612).El segon bloc inclourà unes quantes obres nadalenques per a cor i piano, com a mostra de la rica tradició musical anglesa, del compositors Peter Warlock (1894-1930), Benjamin Britten (1913-1976), John Rutter (n. 1945) i David Willcocks (n. 1919).

Amb el tercer bloc es començarà la segona part, en què la soprano Delia Agúndez i la pianista Glòria Peig faran un recorregut pel repertori nadalenc per a veu i piano d’Anglaterra, França i Catalunya. Es podran sentir obres de Britten, Debussy, Massenet, Fauré, Lamote de Grignon, Toldrà i Thomas. I, per acabar, després d’un parèntesi pianístic inspirat en música mallorquina, el concert s’acabarà amb una suite de nadales catalanes per a cor i piano, arranjades amb ofici i brillantor pels osonencs Josep Baucells i Jordi Domènech.