General

CANITE TUBA, CONCERT DE NADAL, 2009

El dimarts 22 de desembre, a la basílica del Sant Esperit de Terrassa, tindrà lloc el concert de Nadal del 2009. La Coral Belles Arts de Sabadell i el Cor Montserrat de Terrassa, amb l’acompanyament d’un conjunt de 12 músics de metall, percussió, orgue i contrabaix, presentaran Canite Tuba, un concert de música alegre, esclatant i triomfal, amb peces americanes no gaire conegudes al nostre país.

A la primera part interpretaran el Cantus Natalis, de Z. Randall Stroope, una obra digna de celebració i alegria, i O Magnum Mysterium de Morten Lauridsen. A la segona part el conjunt instrumental interpretarà Fanfares at the Anunciation, de David Pettit, i el cor s’hi afegirà per presentar Canite Tuba, de Donald McCullough, que és un tríptic de Nadal: Advent (“Canite Tuba”), Nadal (“Verbum caro factum est”) i Epifania (“Surge illuminare”), amb una gran riquesa de colors instrumentals. En aquestes dues obres, la percussió esdevindrà un element essencial que afegirà espectacularitat al concert.

No és la primera vegada que el Cor Montserrat i la Coral Belles Arts treballen plegats. Ho van fer, per exemple, l’any 1985 per interpretar la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach, juntament amb el Cor Canigó de Vic i l’Agrupació Polifònica de Vilafranca, dirigits per Manuel Cabero.

3 thoughts on “CANITE TUBA, CONCERT DE NADAL, 2009”

  1. Una mica de memòria històrica:
    L’última col·laboració entre la Coral Belles Arts i el Cor Montserrat va tenir lloc l’octubre del 2000, quan van participar en l’estrena de “Amb la ginesta” del poeta sabadellenc Feliu Formosa i el compositor egarenc Enric Ferrer, juntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta de Salvador Brotons. En aquell moment la Belles Arts era dirigida per en Jaume Sala i el cor Montserrat per en Joan Casals. Es van fer concerts al Centre Cultural de la Caixa de Terrassa, a l’església de Sant Fèlix de Sabadell (la Faràndula estava clausurada) i al Palau de la Música Catalana.

  2. Doncs una mica més de memòria història, encara més antiga:
    Si no recordo malament, de la col·laboració entre aquestes dues corals l’any 1985 en va sortir un casament: una parella, ella de Terrassa i ell de Sabadell. I encara no s’han separat! Qui ho diu que a les corals només hi anem a cantar?

Comments are closed.