General

30a SETMANA DE CANT CORAL DE L’HOSPITALET

Èxit de públic en la participació de la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS) en la 30a Setmana del Cant Coral a l’Hospitalet de Llobregat. El concert, dirigit per Jordi Lluch i Arenas, duia per títol Entre cançó i cançó. Del gran repertori coral a la cançó tradicional. El guitarrista Carles Fernández ha interpretat El noi de la mare de Miquel Llobet i, juntament amb la coral, 3 cançons populars harmontizades per a coral i guitarra pel compositor sabadellenc Josep M. Pladevall, present a la sala.

Ja ho deia Josep M. de Sagarra: “La cançó és aquella mena de gràcia natural que surt de la boca de l’home per fer-li companyia les hores de treball, i que l’home la recorda i la reprèn en aquells moments que descansa el cos i s’engresca l’ànima. […] Les cançons de lladres i de presons, les agres cançons de mosses traïdes i de venjança, se solen arraconar dalt la cresta de la muntanya. Les cançons d’amor i de sentiment s’escampen per tot arreu, allí on hi hagi una llenca verda i una casa i quatre pallers. Les cançons de la mar i de l’enyorament, les cançons de taverna i de malícia xuclen tota la sal de l’aigua i s’escampen per la costa”. Amb aquesta premissa s’ha desenvolupat el concert, que incoïa aquest programa.

Dijous 23 de maig, a les 7 de la tarda, la CBAS repescarà el mateix programa per presentar-lo a Sabadell, a l’Acadèmia de Belles Arts (passeig de Manresa, 20).

IMAG2932P1110433P1110468